Furcsa, hogy vannak olyan dolgok, amikről észre sem vesszük, hogy mennyire manipulálnak minket.
Itt van pl ez a koffein dolog. Azt gondoljuk, hogy ez nem függés, hogy napi-kétnaponta egy kávé nem jelent semmit, meg hogy óó csak csemegének iszom. Eszünkbe sem jut, hogy pedig igenis gúsba köt, ott tartja a csuklónkra lazán rákötött lasszó végét a kezében, s alattomos mosollyal a szája szegletén tudja. Hogy bizony a markában vagyunk.
Meg aztán itt vannak pl a tévhitek. Vegyük példának okáért azt, hogy milyen sokan gondolják, hogy a Milford tea az milyen jó. S ezt a "magasabb kategóriás termék" hiedelmet látszólag meg is erősíti az ára, kb dupla annyiba kerül, mint egy normál filteres. De az íze! Csupa mesterséges aroma, és színezék! Az igazi gyümölcsös zamathoz semmi köze. De úgy tényleg.
Mondjuk érdekes, hogy mióta leszoktam a cukorról, azóta változott meg az ízl(el)ésem is...de az is simán lehet hogy már megint ott keresek összefüggést, ahol nincs is.
Ha szereted…
3 hete
2 csiripelés:
nem, igazad van! :) en ha tea, akkor szalas zold - teljesen mas az ize :) gyümölcsökböl is inkabb ezek a tipusok.. ott tudod, hogy mit iszol meg.
mi a sozast is a lehetö legminimalisabbra csokkentettük, cukrot eddig se, max ha sütit sütök, de akkor is mertekkel - teljesen mas lett a dolgok ize! regen kivantam a nyers paradicsomra, parolt zöldsegre is egy kis sot, ez mar teljesen megszünt :)
Pontosan! Régen én is sóztam a zöldségeket, most mintha mindennek jobban érezném az ízét. Érdekes.
De ha cukor, akkor már nádcukor, az legalább egészséges(ebb). Oda kell figyelni ezekre a dolgokra.
Megjegyzés küldése