mai menü, bár ez nem gasztroblog

2013. augusztus 23., péntek

| | |
Emlékszem, hogy kb 3 évvel ezelőtt mindenem volt a sütőzacskó. Olyan pofon egyszerű, hogy 1) nem lehet elrontani 2) isssteni finom 3) mindenfélét bele lehet tenni, és attól csak mégfinomabb lesz.
Egy aranyszabály van: csirkemellet nem szabad benne készíteni, mert túlságosan is kiszárad. Viszont combot, azt minden mennyiségben.

Szóval a mai ebéd sok sok krumpli, (tv) paprika, és csirkecombok. Mindezt gazdagon megszórva majorannával, mert az B. kedvenc fűszere. Ja, és a legfontosabb!! Fokhagyma minden mennyiségben! Még a csirke bőre alá is tömködtem belőle, hogy jól átvegye az aromát. Nem utolsó sorban imádom, mikor a lakást beteríti a sülő fokhagyma illata! Kb 1 -1 1,5 óra kell neki, míg kész van, és nem kell mellette állni, forgatgatni, ügyelni, elég néha-néha rápillantgatni vagy megszúrkálni még pár helyen tűvel a zacsit a szellőzés végett.

Szóval ha nincs kedvetek pepecselni, egyszerűen szeretnétek finomat és gyorsat, akkor én a sütőzacsit javaslom! ;)

0 csiripelés: